INBJUDAN
TID & PLATS
NÄR:
22-24 januari 2021
Tid: 23/1 kl.09:00-24/1 kl.12:00
Plats: Högdalstopparna
DELTAGARE
Anpassat antal med anledning av rådande situation
DISTANS
Varje varv mäter 3,5 kilomer och deltagaren väljer själv hur många varv den vill springa.
För FINISH krävs sex varv på banan vilket innebär 21 km och 1680 höjdmeter
Alla välkomna att delta oavsett ambitionsnivå och antal varv behöver inte bestämmas i förväg.
STARTAVGIFT
300 kronor
(Barn och ungdomar springer gratis)
TÄVLINGSOMRÅDE
Start, varv och målområde är beläget på parkeringen vid Hökarängens bollplan.
TA DIG HIT
Med kommunala medel är Hökarängens tunnelbanestation närmast och härifrån är det 15 minuters promenad till tävlingsområdet.
Kommer du med bil från Stockholm följer du väg 73 mot Nynäshamn och svänger av mot Hökarängen strax efter att du passerat Globen och Skogskyrkogården. Fortsätt Örbyleden och sväng vänster in på Fagersjövägen strax efter tunnelbanestationen. Följ Fagersjövägen och sväng höger vid Hökarängens bollplan.
Kommer du med bil från Älvsjö svänger du av höger från Huddingevägen in på Örbyleden och kommer du från Årsta svänger du av vänster från Huddingevägen. Fortsätt Örbyleden och ta höger i korsningen vid Hökarängens centrum in på Fagersjövägen. Följ vägen ca. 2 km och sväng sedan höger in till Hökarängens bollplan.
Obs! Om du parkerar på andra sidan Hökarängstopparna vid Högdalens reningsverk är det lite knixigare att hitta. Du måste först ta dig in mot Högdalens centrum för att ha möjlighet att passera järnvägsspåren. Därefter måste du promenera över hela området vid topparna för att ta dig till startområdet som ligger på motsatt sida.
PARKERING
Gratis parkering finns invid tävlingsområdet samt längst Fagersjövägen.
REGISTRERING
Startbeviset innehåller nummerlapp och tidchip.
Uthämtning sker mellan kl.07:00-08:30 på tävlingsdagen.
För uthämtning av startkit kommer du att behöva uppge ditt startnummer och ditt namn.
Ditt startnummer hittar du under fliken STARTLISTOR.
Om du vill slippa trängsel och inte behöva vara på plats allt för tidigt på tävlingsdagen så finns det möjlighet att hämta ut ditt startkit redan dagen innan mellan kl.15:00-18:00.
Uthämtning sker då på parkeringen vid Hökarängens bollplan.
TÄVLINGSREGLER
Ändrade regler till följd av rådande situation!
Tävlingen kommer att bli ett virtuellt arrangemang som pågår mellan midnatt fredagen den 22:a januari till lunch söndagen den 24:e januari. Tävlingsledningen kommer att finnas på plats under hela tävlingen men vi tillämpar fri starttid för att sprida ut deltagarna över banan samt helgen. Till skillnad från det ursprungliga upplägget kommer alla ha möjligheten att knipa en medalj. Det "enda" som krävs är att sex varv på banan (21km&1700hm) under samma tillfälle avverkas under helgen. Detta innebär att deltagarna har så många timmar som krävs på sig att utföra uppgiften och alltså inte behöver förhålla sig till de tre timmarna. I övrigt finns precis samma chans som tidigare att erövra den åtråvärda åttavarvaren genom att vara snabb nog att ge sig ut på det åttonde varvet innan tre timmar passerat. T-shirt kommer att ges till samtliga deltagare som averkar minst tre timmar på banan oavsett antal varv. För tidtagning krävs att deltagaren individuellt registrerar sin tid och distans via en app, träningsklocka eller liknande. Därefter rapporteras detta in via mail till Thomas@ultratrailtretoppar.se. Medaljer och T-shirts kommer att kunna hämtas upp på plats under hela helgen.
Preliminärt upplägg ser ut som följer:
Fredag 22 januari kl.00.00
Gemensam start för deltagare i Highvalley50
Lördag 23 januari kl.09:00
Starten för deltagare i Tre Toppar Tre timmar öppnar
Söndag 24 januari kl.10:30
Banan för båda tävlingarna stänger
(De deltagare som hinner ge sig ut på banan innan banan stänger får möjligheten att färdigställa sitt varv)
Söndag 24 januari kl.12:00
Tävlingsområdet stänger
Utöver detta upplägg kommer även Highvalley50 att genomföras under samma helg. Om det är någon av deltagarna i Tre Toppar Tre Timmar som är intresserad av att byta sitt deltagande till denna tävling så går det bra att kontakta mig.
Ursprungligt upplägg för tävlingen
Deltagaren ska springa så många varv den orkar eller har lust med under tre timmar
Ett varv mäter 3,5 km och 280 höjdmeter
Påbörjat varv får avslutas även om tidsgränsen passerats. Det är alltså möjligt att springa längre än tre timmar. Så länge deltagare lämnat varvområdet innan tidsgränsen löpt ut får deltagaren tillgodoräkna sig det avslutande varvet.
Flest varv på kortast tid vinner
Det finns ingen andra eller tredjeplats i tävlingen. Endast vinnaren på damsidan samt herrsidan räknas.
Det finns inget som hindrar deltagaren från att avsluta i förtid. Vid avslut i förtid skall tävlingsledningen informeras så att avslut kan registreras.
Banrekordet på herrsidan (Micke Furu) är 7 varv på 3h16m och på damsidan (Jo Stevenson) 7 varv på 3h26m
De deltagare som har siktet inställt på Finishermedaljen och åttavarvsmedaljen måste följa huvudsträckningen av banan
TÄVLINGSBANAN
Banan är markerad med röd/vita plastsnitslar.
Banbeskrivning, karta och banprofil finns under fliken BANAN.
ENERGISTATION
I varvområdet kommer det att finnas ett begränsat utbud av energi i form av godis, frukt, bullar, energidryck samt vatten. Varje deltagare ombeds ta med eget vatten samt energi efter eget behov.
TOALETTER
I området finns inga utställda toaletter eller liknande.
De behov som behöver uträttas görs i omkringliggande buskar eller hemma.
OMBYTE OCH DUSCH
Det finns ingen möjlighet till ombyte inomhus eller dusch efter loppet. Inrådan från arrangören är att ta med extra kläder och torrt ombyte. Vid regn kommer banan att bli lerig. Det är tråkigt att behöva bryta loppet i förtid pga nedkylning.
DROPBAGS
Det kommer att finnas ett tält för väskor och lådor med ombyte, energi och andra personliga artiklar. Dropbagen kommer att vara tillgänglig i varvområdet under hela loppet. Funktionärer kommer att finnas på plats under hela dagen men arrangören ansvarar ej för privata ägodelar.
TIDTAGNING OCH NUMMERLAPPAR
(Metod är ej fastslagen)
SUPPORT LÄNGST BANAN
Loppet har inga restriktioner gällande lagning eller pacing. Dock ombeds eventuella löpare utanför tävlingen att inte störa deltagarna på något sätt. Tävlande vars medlöpare stör ordningen eller andra tävlande deltagare kan riskera att diskvalificeras.
STAVAR
Loppet har inga restriktioner gällande stavar. Dock råder allmän varsamhet och respekt för sina medtävlande. Den löpare som inte förhåller sig till loppets moraliska regler kan riskera att diskvalificeras.
PUBLIK
Varvområdet passeras med jämna mellanrum. Här kommer även löparna ha tillgång till sina dropbags vilket gör platsen ypperligt lämpad för publik. Området kommer att vara en mycket trevlig plats att befinna sig på så ta med er nära och kära för en rolig dag.
Andra lämpliga platser:
Högdalstoppen där publiken har mycket fina förutsättningar att se löparna komma ut ur skogen i dalen för att ta sig an varvets första tuffa stigning.
Trärampen uppe på Hökarängstoppen där publiken kan se deltagarna kämpa genom snåriga brännässlor och taggbuskar på väg upp för varvets sista tuffa stigning.
VINSTER
1-5 varv runt banan kommer att belönas med en deltagarutmärkelse.
6-7 varv runt banan ger deltagaren en snygg Finishermedalj samt plats i lottningen till Highvalley50
8 varv ger deltagaren en direktkvalificering till Highvalley50 och den åtråvärda specialmedaljen samt en plats i Hall of Fame.
TIDER
För att klara dina mål är detta tiderna du har att förhålla dig till för att lyckas.
(Notera att det sista varvet du hinner ut på ej har någon tidsgräns)
4 varv på tre timmar
60 minuters snittid på de tre första varven
5 varv på tre timmar
45 minuter snitttid på de fyra första varven
6 varv på tre timmar
36 minuters snittid på de fem första varven
7 varv på tre timmar
30 minuters snittid på de sex första varven
8 varv på tre timmar
25 minuters snittid på de sju första varven
FUNKTIONÄRER
(Mer info kommer)
ÖVRIGA FRÅGOR
Om du funderar över något mer så kan du alltid höra av dig till tävlingsledningen via mail med dina frågor. thomasgottlind@gmail.com
Vid akuta frågor på tävlingsdagen finns möjlighet att kontakta tävlingsledaren.
Telefonnummer: 073 914 09 06
SJUKVÅRDSBEREDSKAP
Prehabilitering i Sverige finns på plats om olyckan skulle vara framme. Här finns hjälp att få med omplåstring, lindning och tejpning vid akuta skador. I det fall skada uppkommer under loppet ombeds den tävlande att till största mån ta sig för egen maskin till varvområdet. Är skadan så akut att detta ej är möjligt finns ett nödnummer att ringa. Spara numret i din telefon. Nödnummer: 070 946 32 56
ÖVERLÅTELSE AV PLATS
Ingen reservlista kommer detta år att tillämpas.
Överlåtelse av plats och namnbyte är tillåtet fram till utsatt datum
(mer info kommer)
Arrangören kommer inte att ha möjlighet att återbetala startavgiften.