FREDAGSREFLEXUpplev tre toppar-banan i pannlampans sken


TÄVLINGS-PM FREDAGSREFLEX

 


TÄVLINGSINFORMATION

När: Fredag 24:e januari

Tid: kl.19:00-22:00

Plats: Högdalstopparna

 

TÄVLINGSOMRÅDE

Start, varv och målområde är beläget mellan Hökarängstoppen och Fagersjötoppen strax nedanför Högdalens vattenreservoar.

 

TA DIG HIT

Med kommunala medel är Hökarängens tunnelbanestation närmast och härifrån är det 15 minuters promenad till tävlingsområdet.

 

Kommer du med bil från Stockholm följer du väg 73 mot Nynäshamn och svänger av mot Hökarängen strax efter att du passerat Globen och Skogskyrkogården. Fortsätt Örbyleden och sväng vänster in på Fagersjövägen strax efter tunnelbanestationen. Följ Fagersjövägen och sväng höger vid Hökarängens bollplan.

 

Kommer du med bil från Älvsjö svänger du av höger från Huddingevägen in på Örbyleden och kommer du från Årsta svänger du av vänster från Huddingevägen. Fortsätt Örbyleden och ta höger i korsningen vid Hökarängens centrum in på Fagersjövägen. Följ vägen ca. 2 km och sväng sedan höger in till Hökarängens bollplan.

 

Obs! Om ni parkerar på andra sidan Hökarängstopparna vid Högdalens reningsverk är det lite knixigare att hitta. Ni måste först ta er in mot Högdalens centrum för att ha möjlighet att passera järnvägsspåren. Därefter måste ni promenera över hela området vid topparna för att ta er till startområdet som ligger på motsatt sida.

 

PARKERING

Gratis parkering finns invid Hökarängens bollplan samt längst Fagersjövägen. Från Hökarängens bollplan är det ca.200 meter till startområdet.

 

REGISTRERING

Uthämtning av nummerlapp sker mellan kl.17:00-18:30 på tävlingsdagen.

 

Anmälan på plats kommer att vara möjlig i mån om plats.

 

 

TÄVLINGSBANAN

Banan är markerade med reflexer på träd och buskar samt små röda flaggor med reflex samt röd/vita plastsnitslar. Skor med grovt mönster rekommenderas då banan är lerig och brant på vissa ställen. Isdubb kommer inte att vara nödvändigt.

 

ENERGISTATION

I tävlingsområdet kommer det att finnas vatten samt fika efter målgång.

TOALETTER

I området finns inga utställda toaletter eller liknande så de behov som behöver uträttas görs i omkringliggande buskar eller hemma.

 

OMBYTE OCH DUSCH

Det finns ingen möjlighet till ombyte inomhus eller dusch efter loppet.

Det kommer att finnas ett tält för väskor och lådor med ombyte, energi och andra personliga artiklar. Arrangören kommer att tillhandahålla ett tält där deltagarna kan förvara sitt ombyte. Personal kommer att finnas på plats under hela loppet men vi ansvar ej för personliga ägodelar.

 

TIDTAGNING OCH NUMMERLAPPAR

Manuell tidtagning kommer att ske under loppet. Nummerlappen fästs väl synlig på framsidan av kroppen. För att registrera din tid måste du uppge ditt nummer för funktionärerna vid tidtagningen vid varvning och målgång.

 

STAVAR

Loppet har inga restriktioner gällande stavar. Dock råder allmän varsamhet och respekt för sina medtävlande. Den löpare som inte förhåller sig till loppets moraliska regler kan riskera att diskvalificeras.

 

 

VINSTER

Samtliga deltagare erhåller en medalj vid målgång. Vinnaren i herr- och damklass i respektive distans får en specialmedalj om halsen.

 

 

SJUKVÅRDSBEREDSKAP

Prehabilitering i Sverige finns på plats om olyckan skulle vara framme. Här finns hjälp att få med omplåstring, lindning och tejpning vid akuta skador. I det fall skada uppkommer under loppet ombeds den tävlande att till största mån ta sig för egen maskin till varvområdet. Är skadan så akut att detta ej är möjligt finns ett nödnummer att ringa. Spara numret i din telefon.

Nödnummer: 070 946 32 56

 

 

ÖVRIGA FRÅGOR

Om du funderar över något mer så kan du alltid höra av dig till tävlingsledningen via mail med dina frågor. thomasgottlind@gmail.com

Vid akuta frågor på tävlingsdagen finns möjlighet att kontakta tävlingsledaren.

Telefonnummer: 073 914 09 06

 

 

 

 

SPONSORER OCH SAMARBETSPARTNERS

 

 

Ultratrail Tre Toppar

Arrangör

 

@vardagsstark

Registrering, energistation, prisutdelning

 

Rivners Håltagning AB

Huvudsponsor tävlingsområde

 

Sierra Bemanning AB

Medaljer

 

Prehabilitering i Sverige AB

Medicinsk närvaro och service under loppet